Cinstirea Sfântului Binecredincios Kneaz Alexandru Nevski la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Cinstirea Sfântului Binecredincios Kneaz Alexandru Nevski la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

14:21, miercuri, 6 decembrie, 2023 | Cuvinte-cheie:

Miercuri, 6 decembrie, 2023, când Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântului Binecredincios Kneaz Alexandru Nevski, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfântă Liturghie în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de slujitorii catedralei și credincioșii prezenți.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate, rugăciuni de cinstire cuviincioasă Sfântului Binecredincios Kneaz Alexandru Nevski și rugăciuni de cerere pentru dobândirea sănătății sufletești și trupești a celor bolnavi.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșit Te Deum pentru sănătatea prot. Vadim CORORSTINSCHI, Secretarul Eparhial, omagiatul zilei, dar și pentru toți omagiații.

La final, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, în care a relatat secvențe din viața Sf. Bn Knz Alexandru Nevski, după care i-a felicitat pe toți credincioși prezenți cu sfânta sărbătoare.

După aceasta, Ierarhul l-a felicitat pe prot. Vadim CORORSTINSCHI, cu împlinirea a 38 ani de viață. 

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Sursa: https://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com