Header image

Cîteva gînduri la vizita PF Kirill în Moldova

21:55, marți, 10 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Pentru că am urmărit cu luare aminte anul trecut vizita PF Kirill al Rusiei, anul acesta m-am limitat de a puncta doar telegrafic revenirea în Mitropolia Moldovei a acestui ierarh de prim rang al BORuse.

Am considerat atunci, dar consider și astăzi, că PF Kirill este o personalitate puternică, harismatică, cu un real interes pentru Biserica Moldovei, aflate sub ascultare canonică de Moscova. Acum a venit să se închine la mormîntul Arhiepiscopului Gavriil Bănulescu-Bodoni, care cel mai curînd cu putință va fi și canonizat, în rîndurile celor care se pomenesc de biserica plavoslavnică rusă!

Biserica ortodoxă română nici nu s-a străduit să le-o ia rușilor înainte în acest sens, nici Patriarhul Daniel nu s-a grăbit să ia cunoștință cu eparhia Basarabiei! În patru ani de cînd este patriarh, PF Kirill a vizitat Moldova de două ori, în timp ce patriarhul Daniel, în aproape cei șase ani (se împlinesc în 30 septembrie) de păstorie, nu a trecut Prut nici măcar o dată…Să nădăjduim, totuși, că o va face vreodată! Poate că da, poate că nu? Numai Bunul Dumnezeu știe…

Vladimir Bulat

Contact Form Powered By : XYZScripts.com