Conferința națională: ”Semnificația Teologiei Triadice în viața și misiunea Bisericii Ortodoxe” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Conferința națională: ”Semnificația Teologiei Triadice în viața și misiunea Bisericii Ortodoxe”

23:10, joi, 15 mai, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Joi, 15 mai a.c., Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova a organizat conferința națională: ”Semnificația Teologiei Triadice în viața și misiunea Bisericii Ortodoxe”. Evenimentul s-a desfășurat în biblioteca instituției în cinstea ”Arhim. Ermoghen (Adam)”.

La eveniment au fost invitați profesori, studenți, protopopi, stareți, cercetători în domeniul eclezial.

Drept invitat de onoare a fost ÎPS Mitropolit Vladimir, care a binecuvântat evenimentul și a prezentat o comunicare la tema propusă, referindu-se la importanța și evoluția Bisericii dreptmăritoare în istoria sa milenară.

Drept moderator a fost părintele decan Andrei Oistric, oferind cuvântul celor care au conferențiat:

Arhim. Ioan (Moșneguțu), starețul mănăstirii Țâpova, care s-a referit la importanța vieții monahale; Prot. Vetcislav Cazacu, prorectorul Academiei, vorbind despre rolul Sf. Treimi în viața Bisericii; Prot. Iulian Rață, parohul bisericii din s. Lucășeuca, Orhei, abordând tematica Biserica și provorările mass-media; Prot. Eugen Onicov, lector în cadrul instituției, s-a referit la misiunea Bisericii, iar Protodiac. Andrei Irașcu a prezentat activitatea Centrului de misionarism al școlii în cinstea ”Arhim. Anatolie Tihai”.

La final, s-au adus mulțumiri organizatorilor pentru această activitate ziditoare de suflet.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com