Header image

Continuăm campania de caritate Fericiţi cei Milostivi

13:45, luni, 26 iunie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Iubiţi credincioşi, campania Fericiţi cei Milostivi, lansată de portalul Moldova Ortodoxă în comun cu Asociaţia Obştească Noua Galilee și Sectorul Sinodal Asistenţă Socială şi Caritate a Mitropoliei Moldoveicontinuă.

Reiterăm apelul nostru, cu rugămintea de a sprijini familia lui Ion a Ludmilei Rusu, care au grijă de nepoţelul lor Sergiu, diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă şi autism,

La vârsta de nici patru ani a ajuns în casa de copii din Chişinău. Ulterior a fost transferat la internatul pentru băieţi cu dizabilităţi mentale severe din Orhei, unde s-a aflat circa un an.

Vizitându-şi nepotul în acea instituţie, Ion şi Ludmila s-au îngrozit de starea copilaşului – băieţelul de doar cinci anişori avea corpul practic vânăt, era neglijat, izolat într-un pătuţ cu bare. Avea comportament automutilant, de aceea, periodic i se legau mâinile.

Familia Rusu au obţinut statutul de tutori ai nepotului lor, şi Sergiu a ajuns în familia bunelului şi a bunicii sale. Deja timp de zece ani Ion şi Ludmila se jertfesc pentru acest copil, bătând în toate uşile posibile, pentru a obţine un sprijin, oricât de mic.

Cu susţinerea Asociaţiei de Binefacere Salvează Viaţa, Sergiu a urmat tratament şi reabilitare în Institutul Creierului de la St. Petersburg, însă nu a completat cursul deplin.

Ion şi Ludmila au mai găsit posibilităţi s-l ducă pe băieţel la Chişinău, în Crimea, la Odesa, pentru sesiuni izolate de reabilitare, însă toate aceste acţiuni au fost, mai curând, nişte eforturi trunchiate, nefăcând parte dintr-un sistem complex de tratament şi reabilitare.

Familia Rusu nu disperă, şi, nădăjduind în puterea mântuitoare a lui Dumnezeu, se dăruieşte pe deplin băiatului.

Pentru a suţine familia Rusu, vă rugăm să telefonaţi:

+373 60456113, Ludmila Rusu

Pentru a susţine campania Fericiţi cei Milostivi, rugăm să ne scrieţi sau să telefonaţi:

Preotul Constantin Cojocaru,
[email protected]
tel.: ‎+373 69063853

Preotul Mihail Bortă,
[email protected]
tel.: ‎+373 68559904

sau să realizaţi plăţi online folosind butonul respectiv din meniul sitului ortodox.md

* * *

CUM PUTEŢI AJUTA?

Puteţi contacta direct pe membrii familiilor pentru care organizăm colectele.

Puteţi plasa acest material pe reţelele de socializare şi să vă implicaţi în colectarea surselor băneşti.

Dacă locuiţi în diasporă, puteţi anunţa o colectă în cadrul parohiei sau comunităţii din care faceţi parte.

Puteţi face un apel privind colectarea surselor băneşti la locul dumneavoastră de muncă, astfel veţi contribui esenţial la îmbunătăţirea situaţiei familiilor vulnerabile.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com