Împreună pentru familia Moldovei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Împreună pentru familia Moldovei

19:20, luni, 17 octombrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Sectorul Sinodal de Asistenţă Socială şi Caritate, în colaborare cu Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în cadrul Proiectului „Familie Puternică pentru Fiecare Copil” implementat de A.O. „Parteneriate pentru Fiecare Copil”, cu sprijinul financiar al USAID, anunţă lansarea campaniei „Împreună pentru Familia Moldovei”.

În cadrul campaniei se vor desfăşura un şir de ateliere şi mese rotunde, cu participarea preoţilor şi specialiştilor din cadrul Direcţiilor Raionale de Asistenţă Socială şi Protecţie a familiei, precum şi cu implicarea asistenţilor sociali comunitari, cu scopul discutării modalităţilor de participare a preoţilor în activităţile de asistenţă socială şi caritate.

Se vor discuta posibilităţile de implicare a preoţilor în activităţile sociale, cu scopul consolidării familiei şi creşterii armonioase a copiilor. Vor fi prezentate serviciile sociale existente în fiecare raion şi în republică, precum şi oportunităţile de implicare în proiectele sociale implementate de diferiţi donatori din ţară şi peste hotare.

Astfel, teme propuse a fi abordate în cadrul seminarelor şi meselor rotunde includ:

  • Poziţia Bisericii Ortodoxe Ruse vis-a-vis de protecţia familiei (deciziile Sinodului Arhieresc din a. 2013)
  • Factorii protectori ai familiei
  • Cadrul de bunăstare a copilului
  • Serviciile sociale prestate în raion şi republică
  • Posibilităţile de implicare a preotului în conlucrarea cu autorităţile statului responsabile pentru asistenţă socială

Evenimentele vor fi moderate de preotul Constantin Cojocaru, Preşedintele Sectorului Sinodal Asistenţă Socială şi Caritate, şi de Şefii Direcţiilor Raionale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei sau specialiştii desemnaţi de aceştia.

Totodată, în scopul popularizării imaginii preotului ortodox activ în promovarea milosteniei, carităţii, asistenţei sociale, şi a valorilor familiei creştine, rugăm pe reprezentanţii eparhiali, responsabili pentru activităţile de asistenţă socială, să prezentaţi numele şi datele de contact ale slujitorilor care au în plasament copii, administrează centre sociale, cantine sociale, sau participă activ în acordarea milosteniei. Intenţionăm să realizăm reportaje şi materiale promoţiononale despre şi cu participarea acestor slujitori, pentru replicarea bunelor practici de asistenţă socială şi caritate bisericească.

Sunt binevenite şi alte propuneri.

Informaţiile vor fi prezentate la adresa electronică:

[email protected]

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com