Cuvinte de folos duhovnicesc de la părintele Sofian Boghiu (video) - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Cuvinte de folos duhovnicesc de la părintele Sofian Boghiu (video)

22:13, miercuri, 13 septembrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Am fost închis în temnițele comuniste şi numai Dumnezeu ştie câtă nedreptate era acolo, câtă ură, câtă răutate… parcă nici nu poţi spune în cuvinte. Atunci când eram mai chinuit, în­cercam să nu mă revolt, să nu cârtesc. Mă gân­deam aşa: Hai să-mi amintesc cu ce am greşit eu faţă de Dumnezeu, de pătimesc acum aceste nedreptăţi! Şi mă gândeam la nişte păcate ale mele pe care le ştiam numai eu şi Dumnezeu, iar su­ferinţa o priveam ca pe un canon şi nu mă re­voltam.

Mă gândeam că, dacă și eu aș fi fost mai bun, nici gardienii n-ar fi fost atât de răi — aşa­dar şi eu eram vinovat pentru răutatea lor. Aşa îi puteam ierta pe toţi şi mă puteam ruga pentru ei, şi aproape că nu mai simţeam suferinţa pe care mi-o pricinuiau. Şi vă spun drept că atunci când puteam să fac toate acestea şi să mă gân­desc la păcatele mele, simţeam în inimă o bucu­rie aşa de mare, şi o pace, şi o bogăţie de iubire, că parcă zburam, deşi eram în puşcărie.

Părintele Sofian Boghiu

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com