Header image

Cuvinte folositoare sufletului de copil, de citit când merge seara la culcare

Dragul meu copil,

Să știi și să nu uiți niciodată că Domnul nostru Iisus Hristos te iubește foarte mult, așa cum iubește toți copiii, și de la El avem aceste cuvinte rostite odinioară unor mame ca a ta și către Sfinții Apostoli: “Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, că a unora ca aceștia este Împărăția Cerurilor” (Matei 19,14).

El îi lua în brațele Sale dumnezeiești pe copii, îi mângaia, Își punea mâinile peste ei și-i binecuvânta și le spunea celor din jurul Său că Îngerii păzitori ai copiilor văd pururea Fața lui Dumnezeu,îin ceruri.

Această purtare a Mântuitorului ne arată cât de mult îi iubește Dumnezeu pe copii și de câtă cinste se învrednicesc, încât, chiar în clipa Botezului lor, le trimite câte un înger păzitor, care-i însoțește și-i ocrotește de-a lungul vieții lor, îndrumându-i pe calea cea bună. (…).

Să nu uiți, dragul meu (draga mea), că Dumnezeu te iubește și că pentru toate acestea ești dator să-i arăți recunoștința ta, rugându-te în fiecare zi, dimineața și seara, cu rugăciunile din cărțile tale de rugăciuni.

Dupa rugăciunile de seară și de dimineață, poți spune și această scurtă rugăciune, compusă și spusă de un copil de șase ani, care se ruga așa:

“Doamne, ajută-mă să mă fac

Dintr-un copil rău, un copil bun;

Dintr-un copil neascultător, un copil ascultător,

Dintr-un copil necuminte, un copil cuminte;

Ca să nu-i mai supăr pe mama mea și pe tatăl meu

Sau pe învățătorii mei,

Iar pe Tine, Doamne, Te rog să mă ajuți să Te iubesc din toata inima mea, așa cum și Tu, Doamne, ne iubești pe noi. Amin!”.

Arhimandrit Sofian Boghiu, Chemarea Credintei nr 37, Editura Bizantina , 1996

Contact Form Powered By : XYZScripts.com