De Înălțarea Domnului Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a slujit în biserica din Colincăuți, reg. Cernăuți - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

De Înălțarea Domnului Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a slujit în biserica din Colincăuți, reg. Cernăuți

19:41, joi, 25 mai, 2023 | Cuvinte-cheie:

Joi, 25 mai, când este sărbătorită Înălțarea Domnului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop  de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit în biserica „Înălțarea Domnului” din s. Colincăuți, reg. Cernăuți, Dumnezeiasca Liturghie, alături de Chiriarhul locului,  Înaltpreasfințitului MELETIE, Mitropolitul de Cernăuți și Bucovina.

Menționăm că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU  s-a aflat la această slujbă cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldovei și la invitația Protoiereului Ioan BIVOLARU, parohul bisericii, care și-a sărbătorit frumoasa aniversare de 70 ani.

Alături de Ierarhi au coliturghisit un impunător sobor de slujitori și numeroși credincioși.

Această Sfântă Liturghie  a purtat un caracter praznical deosebit, atât prin cinstirea hramului acestei biserici, cât și prin faptul că s-au împlinit 130 ani de la întemeierea acestui sfânt locaș.

După Canonul Euharistic, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, l-a hirotonit în treapta de diacon, pe tânărul teolog, Dumitru BIVOLARU, fiul părintelui paroh.

La Sfânta Liturghie a luat parte și Egumena PARASCHEVA (Cazacu), Stareța Sfintei Mănăstiri Hîncu.

La final Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, vorbind despre semnificația și importanța sărbătorii domnești, Înălțarea Domnului.

După aceasta, Înatpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, cu prilejul frumosului jubilee de 70 ani, i-a oferit în dar protoiereului Ioan BIVOLARU două cruci pectoral (cu pietre scumpe) și înalta Distincție a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni „Cuvioasa Parascheva”, urându-i totodată multă sănătate sufletească și trupească, ani lungi de viață, pace, bucurii duhovnicești și sfinte împliniri.

Apoi, Înatpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, i-a oferit și Doamnei Preotese Livia BIVOLARU, Distincție a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni „Icoana Maicii Domnului de la Hîrbovăț”.

De asemenea și Chiriarhul locului, Mitropolitul MELETIE, a oferit medalii și ordine bisericești părintelui paroh și preotesei.

Sursa: https://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com