Header image

De ziua celei de-a șaptea aniversări a întronării Preafericitului Patriarh Kiril la catedrala „Hristos Mântuitorul” din or. Moscova a fost oficiată Dumnezeiasca liturghie

10:04, marți, 2 februarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Ziua de 1 februarie a fost marcată de oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala “Hristos Mântuitorul” din Moscova, cu ocazia celebrării a șapte ani de la întronizarea Preafericitului Kiril în calitate de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Preafericirii Sale, alături de mai mulți arhierei ai Patriarhiei Moscovei, i-a coliturghisit și Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove.

La slujbă au fost prezenți oficiali ruși de rang înalt, precum și numeroși oaspeți de peste hotare, atât clerici precum și mireni.

Patriarhul Kiril a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în veșminte de întronizare, purtând o copie exactă a toiagului Sf. Irh. Petru al Mosocvei, făcător de minuni.

Mai târziu a fost oficiat un Te-Deum de sănătate pentru Patriarh, rostindu-se și rugăciuni de mulțumire pentru acești șapte ani binecuvântați de păstorire a numeroasei turme drept-măritoare din sânul Bisericii Ortodoxe Ruse.

La final, Preafericitul Onufrie, mitropolitul Kievului şi al întregii Ucraine a citit mesajul de felicitare din partea membrilor Sfântului Sinod al BORu, aducând în dar Preafericrii Sale o icoană cu chipul Maicii Domnului de Kazan.

cu referire la http://www.patriarchia.ru/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com