Header image

DIASPORA. Botezului Domnului celebrat la biserica “Sf. Ierarh Nicolae” din or. Vicenza, Italia

11:40, luni, 20 ianuarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În ziua prăznuirii Botezului Domnului, mulţime de creştini s-au adunat la biserica “Sf. Ierarh Nicolae” din or. Vicenza, Italia, pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de către parohul acestui sfânt aşezământ Prot. mitr. Veniamin Onu.
O mare bucurie se putea citi pe chipul fiecărui credincios în parte, bucuria unirii şi trăirii în Hristos – inconfundabilă şi de neînlocuit.

De o solemnitate şi pioşenie totală a fost marcat momentul în care părintele Veniamin a sfinţit Aghiasma, unul dintre cele mai importante momente ale ceremoniei religioase.

Mai târziu parohul bisericii s-a adresat cu un cuvânt de felicitare către adunarea dreptmăritoare, vorbind despre măreţia acestei zile şi despre faptul cum a marcat Botezul Domnului creştinismul încă din primele veacuri, totodată explicându-le creştinilor despre rostul Sfintei Ape, subliniind că aceasta trebuie luată cu cumpătare şi pioşenie timp de o săptămână de la Bobotează, precum şi după Împărtăşanie, în momente de ispite şi în timpul bolii.

La final, părintele Veniamin i-a felicitat pe toţi şi a rugat creştinii să dea dovadă de un comportament cu adevărat creştinesc în această însemnată zi, pentru a petrece în rugăciune unul dintre cele douăsprezece Praznice Împărăteşti care marchează de fapt şi sfârşitul sărbătorilor de iarnă.

Sursa: http://ortodox.it/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com