Header image

Duminica a VII-a după Cincizecime la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

15:15, duminică, 4 august, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

În Duminica a VII-a după Cincizecime (Vindecarea a doi orbi și a unui mut din Capernaum, Matei 9, 27-35.), Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii ortodoxe din Moldova a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

Înaltpreasfinței Sale i-au coliturghisit: Secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș și soborul de slujitori ai Catedralei.

La ectenia pentru răposați, ÎPS Mitropolit Vladimir a înălțat rugăciuni pentru odihna sufletului vrednicului de pomenire Arhiepiscop al Chișinăului și Hotinului, Dimitrie (Sulima) și a nou-adormitului Protoiereu Dimitrie Pirojcov, cleric al bisericii „Sf. Gheorghe” din Capitală.

Ca la fiecare slujbă și în această Duminică cei prezenți au putut simți grija și dragostea părintească a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir transmisă prin atmosfera de o înaltă ținută duhovnicească și o mare împlinire sufletească pe care au putut-o trăi atât slujitorii Altarului cât și credincioșii uniți în rugăciune și în cuget.

Evanghelia acestei Duminici ne îndeamnă și pe noi să-i ajutăm pe cei întristați, pe cei suferinzi, pe cei bolnavi. Astfel, suntem îndemnați să devenim mai mult Trupul Său tainic, adică Biserică, să punem la dispoziția Lui mâinile noastre, voința noastră, dărnicia noastră, pentru a aduce mângâiere celor bolnavi, celor flămânzi, celor săraci și tuturor care cer ajutorul lui Dumnezeu. Iar, Dumnezeu dăruiește ajutorul Său celor în nevoi folosind mâinile milostive ale celor care ascultă Evanghelia și împlinesc poruncile iubirii Mântuitorului în relațiile cu semenii lor.

Să ne ajute Bunul Dumnezeu să simțim bucuria și chemarea sfântă de a fi mâinile iubirii lui Hristos, care ajută pe semenii noștri aflați în suferință, în necazuri, în singurătate și în deznădejde.

După slujbă, drept-măritorii creștini au ascultat o frumoasă predică menită să le mențină în suflet vie flacăra credinței și a speranței întru mântuire.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de către corul „Sf. Roman Dulce-cântătorul” condus de către presbitera Alina-Paula Barbu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com