Header image

Duminica Floriilor la catedrala din Chişinău

20:14, duminică, 28 aprilie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Cu ramuri de salcii şi flori în mâini, sute de credincioşi s-au îmbulzit la Catedrala Naşterii Domnului din capitală. Au mers la slujba de Florii. Pentru că nu au încăput toţi în biserică, unii au ascultat rugăciunile de afară. La sfinţirea crenguţelor, Mitropolitul Vladimir a fost urmat, pas cu pas, de către fostul premier, Vlad Filat.

În Catedrala Mitropolitană nu aveai unde să arunci un ac, astfel încât zeci de oameni au stat cuminţi în faţa bisericii. Creştinii au adus cu ei ramuri, care potrivit tradiţiei, odată sfinţite, păzesc de boli şi duhuri rele tot anul. Nu toţi, însă, cunosc semnificaţia Floriilor, precum nu toţi credincioşii mai ţin post.

Printre cei prezenţi la slujbă s-a numărat şi fostul premier, Vlad Filat, alături de colegul său de partit, deputatul liberal-democrat Vladimir Hotineanu. Cei doi au cântat rugăciuni împreună cu ceilalţi creştini.

La împărtăşat, însă, nu şi-au aşteptat rândul lângă ceilalţi enoriaşi, ci au intrat în altar împreună cu Mitropolitul Vladimir.

Ca în fiecare an, comercianţii nu au ratat ocazia de a face un ban. Ei au împânzit curtea Catedralei cu ramuri de salcii, lalele şi narcise. Spun, însă, că vânzările merg prost.

Potrivit medicilor de la Urgenţă, mai multe persoane care au participat astăzi la sjujbe de Florii au leşinat prin biserici din cauza îmbulzezii şi a căldurii. Sărbătoarea de Florii marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim. În această zi creştinii au dezlegare la peşte. Astfel, oamenii s-au îmbulzit şi la standurile cu peşte din Piaţa Centrală. Începând de luni, însă, credincioşii intră în săptămâna Patimilor. În ultimele zile înainte de Paşti, enoriaşii ţin post sever.

Sursa: www.jurnaltv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com