Header image

Duminica Orbului la biserica “Întâmpinarea Domnului”, USM

20:24, duminică, 17 mai, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 17 mai 2015, în Duminica a VI-a după Paști, cea în care Evanghelia aminteşte de una dintre minunile făcute de Mântuitorul Iisus Hristos atunci când a vindecat un om orb din naștere. La Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preotul paroh Octavian Moșin.

După citirea pericopei evanghelice, despre vindecarea orbului, părintele Octavian a adresat credincioșilor prezenți la slujbă un cuvânt de învățătură.

În predica sa părintele nu doar a explicat creștinilor învăţăturile ce reies din Pericopa Evanghelică rânduită a fi citită astăzi la Sfânta Liturghie, dar și a îmbogățit cuvântarea sa prin frumoasele versuri ale lui Grigore Vieru, Nicolae Dabija, Alexei Mateevici.

În cuvântul său de învățătură părintele-paroh a menţionat că „de multe ori orbirea sufletească este mult mai gravă, decât pierderea vederii de către cineva. Iar faptele care ne aduc la acesată orbire a sufletului sunt faptele rele pe care le înfăpuim, necredința, împietrirea inimii, păcatul. Totodată vindecarea sufletului are loc doar dacă ne folosim de medicamentele duhovnicești care sunt: postul, rugăciunea, faptele bune, spovedania curată și lucrarea poruncilor dumnezeiești.

Creștinul care nu-l caută pe Dumnezeu, pe care nu-l interesează Dumnezeu, nici nu va fi în stare să aibă vreodată o legătură adevărată cu Dumnezeu, care pe fiecare dintre noi ne vrea, ne caută, ne iubește și ne așteaptă. Iar dacă noi nu ne găsim timp pentru Dumnezeu, pentru rugăciune, pentru fapte bune, înseamnă că de fapt nici nu ne înteresează Dumnezeu, și nici nu avem nevoie de El.  La Dumnezeu trebuie mereu să te gândești ca la Dumnezeu, nu ca la un om, pe el trebuie să-l „respiri”, cu El să trăiești întreaga viață, El să ne fie temelia și sprijinul vieții noastre, doar trăind așa poți cu adevărat să te apropii de o viață cu și întru Hristos”.

La finalul sfintei liturgii pr. Octavian a anunațat care este programul slujbelor pentru această săptămână, la care i-a îndemnânt să participe și pe cei prezenți.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com