Header image

Duminica Samarinencei la Catedrala Mitropolitană

Ne aflăm încă sub razele binefăcătoare şi pline de lumină dumnezeiască ale marelui praznic al Învierii Domnului şi Dumnezeului nostru Iisus Hristos. 

În dimineața zilei, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir, alături de un sobor preoțesc a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană.

Serviciul divin a fost săvârșit în prezența numeroșilor creștini care au pășit pragul catedralei spre a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile Sale, dar și pentru a-I cere liniște, pace pentru cei vii și odihnă pentru cei răposați.

În Duminica Samarinencei, Evanghelistul Ioan ne relatează o nouă înviere, nu trupească, ci sufletească, o înviere din moartea păcatului a unei femei samarinence.

Adevăratul creştin trebuie să vadă în convorbirea lui Iisus cu femeia samarineancă îndemnul de a respecta credinţa sau concepţia de viaţă a semenului nostru, de a iubi şi ajuta pe oricare om, indiferent de credinţa sa religioasă.

În legătură cu Ziua Internațională de Comemorare a Persoanelor decedate de HIV/SIDA, consemnată în fiecare an la 18 mai, la inițiativa Ligii persoanelor care trăiesc cu HIV din Republica Moldova, după oficierea Sfintei Liturghii, au fost înălțate rugăciuni pentru persoanele decedate din cauza acestei grave maladii.

La final, primind binecuvântări arhierești și îndemnuri nobile, credincioșii au mers spre casele lor cu nădejde în ajutorul Domnului și cu speranța moștenirii Împărăției cerurilor.

sursa mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com