Header image

Duminica Sfintei Treimi prăznuită la Catedrala „Sf. Irh. Vasile cel Mare” din orașul Edineț

17:14, duminică, 8 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Duminică, 8 iunie 2014, Biserica Ortodoxă prăznuiește Cincizecimea sau Pogorîrea Sfîntului Duh, sărbătoare domnească ce comemorează pogorîrea Sfîntului Duh în chip de limbi de foc peste Sfinții Apostoli la 50 de zile după Slăvita Înviere și la 10 zile după Înălțarea la cer a Mîntuitorului Hristos, aceștia căpătînd marele dar de a vorbi în limbi străine, necunoscute de ei pînă atunci. Spre mirarea multor oameni aflați în Ierusalim, cei doisprezece Apostoli au început să facă cunoscută învățătura Mîntuitorului către neamuri, în diferite limbi, deși acești ucenici erau știuți de mulți dintre cei prezenți ca fiind evrei simpli, în nici un caz preocupați de învățarea limbilor străine. Evenimentul reprezintă și ziua de naștere în chip văzut a Bisericii Creștine, întemeiată în chip nevăzut prin Jertfa Mîntuitorului pe Cruce.

În ziua acestui mare praznic, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Vasile cel Mare” din orașul Edineț împreună cu un sobor de slujitori și în prezența unui număr mare de credincioși.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvîrșită slujba Vecerniei, în cadrul căreia au fost citite și rugăciunile pelcării genunchilor, după care Prea Sfinția Sa a adresat alese cuvinte de felicitare tuturor credincioșilor cu ocazia acestui praznic a Cinzecimii.

Toți credincioșii prezenți la slujbă au primit în dar din partea Ierarhului cîte o iconiță cu chipul Sfîntei Treimi.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com