Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, săvârșită de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în duminica a XIV-a după Rusalii - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, săvârșită de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în duminica a XIV-a după Rusalii

17:40, duminică, 10 septembrie, 2023 | Cuvinte-cheie:

În Duminica a XIV-a după Rusalii, pe 10 septembrie 2023Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfântă Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de slujitorii Catedralei Episcopale, de credincioșii prezenți, dar și de oaspeții din Chișinău, și din Cernăuți, Ucraina.

După citirea pericopei evanghelice, care relatează pilda nunții fiului de împărat, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt consistent de învățătură, în carea tâlcuit mesajul evanghelic.

După cântarea Heruvicului, diaconul Valeriu SERBANIUC a fost hiritonit în treapta de preot

După cântarea rugăciunii „Tatăl nostru…”, credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie, au primit Sfântul Trup și Scumpul Sânge al Mântuitorului

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți credincioși cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată, după care a adresat un cuvânt de învățătură despre importanța și necesitatea venirii la biserică și frecventarea sfintelor slujbe.

Apoi Înaltpreasfinția Sa l-a felicitat pe noul hirotonit, preotul Valeriu SERBANIUC, dorindu-i slujire rodnică și binecuvântată

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI .

Menționăm că la ora 6 s-a săvârșit prima Sfântă Liturghie, de preotul Silvestru DARI, la care a cântat Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Sursa: https://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com