Dumnezeu trebuie să fie prioritar în viața noastră - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Dumnezeu trebuie să fie prioritar în viața noastră

Rugăciunea este dialogul omului cu Dumnezeu. Nu doar omul vorbește cu Dumnezeu, ci și Acesta îi grăiește tainic omului. Însă, pentru că omul se roagă doar cu buzele, iar mintea îi este departe de cuvintele rugăciunii, devine incapabil să audă cuvintele venite din partea lui Dumnezeu.

Cum poate ajunge omul să audă cuvintele pe care Dumnezeu le rostește tainic? Rugându-se cât mai mult. Sfinții Părinti ne mărturisesc că trebuie să ne rugăm cum putem și vom ajunge să ne rugăm și cum trebuie. Pentru cel care se roagă des, rugăciunea îi devine cel mai mare dascăl al rugăciunii. Numai rugându-ne mereu, putem înainta în rugăciune. Așadar, cine renunță la rugăciune renunță la progresul în ea.

Ne rugăm din când în când, pentru că nu Îl luăm în serios pe Dumnezeu, pentru că El nu este prioritar în viața noastră. Pierdem din vedere că toate cele grăite sau săvârșite de noi fără rugăciune, sfârșesc de cele mai multe ori prin a fi greșite sau vătămatoare pentru semeni. Dimpotrivă, datorită rugăciunii pleacă din noi către semeni nu doar puterea ființei noastre, ci și puterea lui Dumnezeu care este în noi prin rugăciune. De aceea, Sfântul Apostol Iacob spune că prin rugăciune nu ne vindecăm numai pe noi înșine, ci și unii pe alții.

Dacă atunci când vorbim cu cineva trebuie să fim atenți la persoana pe care o avem în față, să fim atenți la ce spune ca să-i răspundem cum trebuie, cu atât mai mult nu trebuie să ne gândim la altceva atunci când ne rugăm. În rugăciune trebuie să avem sentimentul că ne aflăm în fața lui Dumnezeu.

Să ne dăruiască Dumnezeu putere să nu fim nepăsători în rugăciune.

www.crestinortodox.ro

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com