Emisiunea „Lumină din Lumină”, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Emisiunea „Lumină din Lumină”, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

22:51, marți, 12 februarie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Emisiunea religioasă Lumină din Lumină realizată de jurnalistul şi teologul Cristian Tabără îşi propune să găsească răspunsuri la întrebările pe care omenirea le are despre divinitate şi despre lumina pe care o căutăm pe tot parcursul vieţii.

Lumină din Lumină va fi de fapt un ciclu de emisiuni pe care dorim să le realizăm. Pentru că deseori apare întrebarea: cum poţi trăi, de exemplu, în mileniul III, într-o societate modernă şi totuşi să fii un om religios? Oamenii se duc la biserică, dar, în egală măsură, trăiesc mai multe întrebări sau poate nu au primit întotdeauna răspunsurile. Avem întrebări şi căutăm răspunsuri. Şi de fapt căutăm o lumină pe care deseori avem impresia că am pierdut-o din vieţile noastre. Dar nu e aşa, nu am pierdut-o, doar că nu ştim unde să o căutăm. Sau poate nu avem încredere, sau poate nu avem cunoştinţele necesare”, a menționat teologul, realizatorul emisiunii Lumină din Lumină, Cristian Tabără.

În cadrul seriei de emisiuni Lumină din lumină, urmează să aflăm răspunsul la toate aceste întrebări ale existenţei umane de la slujitori de valoare ai bisericii ortodoxe din ţara noastră. Pentru aceasta, jurnalistul şi teologul Cristian Tabără va merge, împreună cu echipa de producţie, în cele mai frumoase locuri ale ortodoxiei moldoveneşti.

„Începem această serie de emisiuni, dacă doriţi, în kilometrul zero al ortodoxiei moldoveneşti în Catedrala Mitropolitană din Chişinău în dialog cu părintele Vadim Cheibaş, care este secretarul general al Mitropoliei Chişinăului şi al Întregii Moldove, un om cu care vom discuta, cum spuneam, despre început, ce este biserica, cine sunt slujitorii bisericii, de ce ne spovedim, de unde au puterea să ierte sau să invoce”, a spus teologul, realizatorul emisiunii Lumină din Lumină, Cristian Tabără.

„Sper ca această serie de emisiuni să fie cu adevărat utilă, simplă, de folos şi mai ales dătătoare de lumină”, a afirmat teologul, realizatorul emisiunii Lumină din Lumină, Cristian Tabără.

Emisiunea Lumină din Lumină, va fi difuzată în fiecare duminică, începând cu ora 09:00 la TV PRIME.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com