Episcopul Ambrozie a liturghisit în parohia "Bunavestire a Maicii Domnului" din or. Chiari, Brescia, Italia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Ambrozie a liturghisit în parohia „Bunavestire a Maicii Domnului” din or. Chiari, Brescia, Italia

11:50, duminică, 21 ianuarie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

La 21 ianuarie, în Duminica de după sărbătoarea Botezului Domnului, Preasfințitul Ambrozie, episcopul parohiilor ortodoxe moldovenești din Italia a oficiat slujba Sfintei Liturghii în parohia „Bunavestire a Maicii Domnului” din or. Chiari, Brescia.
Alături de Preasfinția Sa au liturghisit preotul Ioan Gîrlea, parohul comunității din Chiari, preotul Igor Cotelea și protodiaconul Vasile Ciumac.
După otpustul Sfintei Liturghii s-a cântat un te-deum praznical, apoi ierarhul a rostit predica duminicală în care face trimitere la începutul propovăduirii Lui Iisus care zice: „Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția cerurilor” (Matei 4, 17)
Propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu în lume aduce adevărata lumină în inimile oamenilor credincioși care nu numai că aud cuvântul, ci îl și împlinesc cu fapta, după cuvântul Mântuitorului, care zice: “Fericiți cei ce aud cuvântul lui Dumnezeu și îl păzesc pe dânsul” (Luca 11, 28). Cuvântul lui Dumnezeu aduce mare fericire celor ce îl ascultă și îl pun în practică. Altfel, cuvântul Evangheliei ne aduce osândă în loc de mântuire.
Sursa: Vicariato episcopale per le parrocchie moldave in Italia
Contact Form Powered By : XYZScripts.com