Episcopul de Bogorodsk Ambrozie și-a serbat ziua onomastică în rugăciune, la biserica “Nașterea Maicii Domnului” din Padova - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul de Bogorodsk Ambrozie și-a serbat ziua onomastică în rugăciune, la biserica “Nașterea Maicii Domnului” din Padova

20:50, miercuri, 23 octombrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , , ,

La 23 octombrie, în ziua de prăznuire a Sf. Cuviosului Ambrozie, starețul de la Optina, episcopul de Bogorodsk Ambrozie și-a serbat ziua onomastică.

Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sf. Liturghie în biserica parohiei “Nașterea Maicii Domnului” din or. Padova.

La încheierea Sf. Liturghii s-a oficiat un tedeum Cuviosului. Preasfințitul a mulțumit din suflet părinților și credincioșilor pentru că i-au fost alături în acestă zi specială pentru el.

La rândul lor, preoții i-au adresat episcopului cuvinte călduroase de felicitare, însoțite de valoroase îndemnuri duhovnicești, și i-au adus în dar semne de profund respect, precum ar fi: icoane, părticele din sfinte moaște, uleiuri mirositoare, candeluțe și flori. Serbarea a finalizat cu o agapă frățească oferită celor prezenți de către episcop.

***

23 октября, в день памяти Преподобного Амвросия, старца Оптинского, епископ Богородский Амвросий отметил свой день тезоименитства. Богослужение состоялось в храме прихода Рождества Пресвятой Богородицы города Падуя. По окончании Литургии был отслужен молебен преподобному Амвросию, затем Владыка принимал поздравления от духовенства и мирян. Празднование завершилось общей трапезой, предложенной всем присутствующим епископом Амвросием.

Sursa: Vicariatul Ortodox Moldovenesc al Patriarhiei Moscovei în Italia

Contact Form Powered By : XYZScripts.com