Header image

Episcopul Ignatie: Să acordăm mai multă atenţie misiunii cu tinerii în spaţiul online!

„Să acordăm mai multă atenție misiunii cu tinerii în spațiul online!”, le-a recomandat Episcopul Ignatie al Hușilor reprezentanților departamentelor de tineret din cadrul celor trei eparhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului reuniți vineri la Cluj în cadrul unei întâlniri consultative.

„Să nu mai fim atât de captivi strategiilor clasice în ceea ce priveşte misiunea cu tinerii”, a îndemnat ierarhul.

„Avem nevoie de o prezenţă mult mai competentă în social media, în spaţiul online. Să încercăm să fim prezenţi pentru a schimba paradigma de comunicare cu tinerii. Există acest univers paralel, social-media, şi sunt foarte mulţi tineri conectaţi. Trebuie avem un mesaj şi pentru aceştia”.

Preasfințitul Părinte Ignatie a subliniat nevoia de a transmite și online modul de viaţă în Hristos într-o manieră atractivă, „să trezească un interes tot atât de mare, aşa cum trezeşte tot ceea ce ţine de viaţa seculară”.

„Prin tot ceea ce facem trebuie să transmitem un mod de viaţă în Hristos care este autentic şi foarte frumos. Nouă ne revine datoria ca, prin limbajul pe care îl folosim, tinerii să spună: Da! Este minunat să trăim în Hristos!”.

„Să oferim o alternativă la toate căutările pe care le au tinerii!”, a conchis Episcopul Hușilor.

Episcopul Ignatie este cunoscut pentru deschiderea pe care o are față de misiunea în spațiul online. Ierarhul are conturi oficiale pe Twitter și Instagram.

Întâlnirea consultativă a reprezentanților departamentelor de tineret din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului a fost prezidată de Mitropolitul Andrei și avut loc vineri, 29 martie 2019, de la ora 10:00, în sala „Nicolae Ivan” a Centrului eparhial din Cluj-Napoca.

Sursa: www.basilica.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com