Episcopul Ioan a săvârșit sfințirea unei clopotnițe, edificată la intrarea în satul Olișcani - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Ioan a săvârșit sfințirea unei clopotnițe, edificată la intrarea în satul Olișcani

19:24, duminică, 20 ianuarie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

În a doua parte a zilei de 20 ianuarie, Preasfințitul episcop Ioan al Sorocii, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, s-a deplasat în localitatea Olișcani, Protopopiatul Șoldănești, unde a săvârșit sfințirea unei clopotnițe, edificată tocmai la intrarea în sat.

Alături de episcopul Sorocii au participat protopopul raionului Șoldănești, Protoiereul Vasile ROTARU împreună cu un sobor de preoți.

Această clopotniță este ctitoria regretatului părinte Ștefan RABII și a preotese Elena, băștinași din Olișcani.

Vlădica Ioan s-a adresat celor prezenți cu un cuvânt de învățătură, felicitându-i cu prilejul prăznuirii Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.

La sfârșitul slujbei de sfințire, din partea familiei RABII a rostit un mesaj feciorul, preotul Ștefan, cleric al Episcopiei de Tiraspol și Dubăsari.

Toți credincioșii adunați în preajma acestui paraclis, au înălțat, împreună cu soborul de preoți, o rugăciune de pomenire pentru inițiatorul și sprijinitorul acestui proiect creștinesc – Preotul Ștefan RABII.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com