Header image

Episcopul Ioan al Sorocii a liturghisit în parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Ciudei, regiunea Cernăuți

22:29, marți, 28 mai, 2019 | Cuvinte-cheie: , , ,

La data de 28 mai 2019, ziua prăznuirii Cuviosului Pahomie cel Mare și a Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, Episcopul Ioan al Sorocii, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, dar și a Înaltpreasfințitului MELETIE, Mitropolitul Cernăuților și Bucovinei a participat la Liturghia praznicală din parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, satul Ciudei, regiunea Cernăuți, Ucraina.

În această zi parohul comunității, protoiereul Vasile POPESCU, consemnează frumoasa vârstă de 70 de ani ai vieții, dar și 30 de ani de slujire preoțească.

La această slujbă festivă, împreună cu episcopul Sorocii s-au rugat Preasfințitul PIMEN, Episcop de Dubno, Vicar al Eparhiei de Rovno, arhimandritul PAISIE (Cecan), starețul mănăstirii Noul Neamț, protoiereul Nicolae CRAVEȚ, protopop și secretar al Vicariatului de Soroca, protoiereul Vasile COVALCIUC, protopop al raionului Storojineț, slujitori din Ucraina, România și Republica Moldova.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit MELETIE, protoiereul Nicolae POPESCU, clericul bisericii, a fost decorat cu dreptul de a purta paliță și Cruce cu pietre scumpe.

În cuvântul predicatorial de la sfârșitul Liturghiei, vlădica Ioan l-a felicitat pe părintele Vasile POPESCU, transmițând și mesajul părintesc al Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR.
Totodată, arhiereul sorocean a acordat omagiatului ordinul Bisericii Ortodoxe din Moldova „Meritul bisericesc”, gr.II.

Gânduri alese de felicitare a rostit și Episcopul PIMEN de Dubno, după care părintele paroh a mulțumit arhiereilor, preoților și credincioșilor pentru participarea la ospățul euharistic din această zi memorabilă.

În această zi semnificativă, biserica din Ciudei i-a avut ca oaspeți și pe Excelența Sa, Dl Ruslan BOLBOCEAN, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Ucraina, dar și pe Doamna Irina-Loredana STĂNCULESCU, Consulul general al României la Cernăuți.

În a doua parte a zilei de marți, Preasfințitul Ioan a vizitat mănăstirea de maici „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” din Crasna, unde a fost primit călduros de către Egumena IOANA, Stareța locașului monastic împreună cu maicile și surorile.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com