Header image

Episcopul Ioan al Sorocii a vizitat Arhiepiscopia Tomisului

20:41, joi, 15 martie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

La data de 14 martie curent, Preasfințitul Ioan al Sorocii, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a întreprins o vizită în Arhiepiscopia Tomisului.

Ierarhul a fost însoțit de către protoiereul mitrofor Nicolae Craveț, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului, protoiereul Vadim Zlotea și protoiereul Vadim Patrinica.

Arhiereul vicar a vizitat catedrala chiriarhală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, iar la Palatul arhiepiscopal a fost primit de către Înaltpreasfințitul părinte Arhiepiscop Teodosie al Tomisului, căruia i-a transmis mesajul frățesc al Mitropolitului Vladimir.

În cadrul întrevederii ierarhii au discutat despre activitățile pastoral-misionare, social-filantropice și culturale, desfășurate în entitățile eclesiale vizate.

La finalul vizitei, Preasfințitul Ioan a mulțumit pentru primire arătând legăturile frățești dintre Arhiepiscopia Tomisului și Biserica Ortodoxă din Republica Moldova. Oaspeții moldoveni care au petrecut pe aceste plaiuri momente unice, au avut posibilitatea de a cunoaște viața bisericească și socială din Dobrogea, ținut străvechi încărcat de istorie și de spiritualitate.

Arhiepiscopul Teodosie a transmis și el  drept-măritorului popor din Republica Moldova, să fie vrednici fii ai Bisericii Ortodoxe și ai neamului.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com