Header image

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăț adusă la Constanța

9:33, joi, 4 februarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

În prima decada a lunii februarie biserica „Sfântul Haralambie” din Constanta îsi cinsteste hramul. Ca în fiecare an, preotii parohiei, se preocupa pentru a împodobi spiritual evenimentul, întrucât participa nu doar enoriasii, ci si foarte multi constanteni. Înca de luni seara a fost adusa, pentru prima data în Constanta, o icoana veche de peste 200 de ani. Este vorba despre icoana Maicii Domnului „aparatoarea si ocrotitoarea Moldovei”, adusa de la manastirea „Adormirea Maicii Domnului”, Hârbovat (Republica Moldova), de o delegatie condusa de parintele staret, arhimandritul Spiridon Marin. Aceasta a fost intampinata la ceas de seara de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alaturi de un numar mare de credinciosi. Apoi ierarhul, impreuna cu preotii slujitori au oficiat Taina Sf. Maslu.

Manastirea Hârbovatului detine icoana din secolul al XVIII-lea si a fost pastrata cu sfintenie generatii de-a rândul în familia colonelului Nicolae Alexei Albaduev. A fost daruita manastirii în urma unei tragice întâmplari. Dupa ce colonelul s-a spovedit parintelui Pahomie, în decembrie 1790, a plecat spre casa cu un cal tânar si neînvatat, care l-a trântit si l-a omorât. Pâna în anul 1812, manastirea a fost reconstruita de trei ori, dupa trei incendii, si, de fiecare data, icoana a fost gasita în cenusa, cu fata în jos, nearsa, cu toate ca era pictata pe pânza si lipita pe lemn de tei.

Prin rugaciune în fata icoanei, multi bolnavi si-au gasit alinare sufleteasca si trupeasca, vindecându-se de paralizii, arsuri, probleme psihiatrice, cardiace, etc.

Credinciosii constanteni vor putea cinsti aceasta icoana a Maicii Domnului pâna în data de 15 februarie.

Sursa: http://trinitastv.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com