Familia creștină – temelia vieții, vatra bunei creșteri și urcuș spre mântuire
9:46, vineri, 21 aprilie, 2017 | Cuvinte-cheie: concurs, eseuri, familia creștină
Familia este cel mai important lucru în viața unui om. Avantajele pe care le oferă viața de familie cu atmosfera ei senină, cu liniștea și siguranta zilei de mâine, nu pot fi prețuită în mod deplin.
Familia e temelia vieții și a trăiniciei. Cine n-are iubire și nu cunoaște datoriile față de familie nu poate simți iubirea și datoriile față de alte lucruri.
Familia este vatra bunei creșteri și urcușul de mântuire pentru societatea de astăzi. Până în prezent familia creștină după cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur este numită Mica Biserică care au la bază pe Hristos, care este cel mai bun și frumos exemplu de a salva societatea noastră de toate ispitele care o înconjoară.
Familia este o cămară ce trebuie prețuită mereu. Viața de familie a devenit izvor de adevărată evlavie și sfințenie. În familia creștină mereu trebuie să dănțuiască dragostea, iar noi copii suntem roadele dragostei și a binecuvântării Domnului. Tatăl este puterea familiei, mama este mângâerea noastră, iar noi copiii suntem cei care îi fac mândri pe părinți.
Pentru a întemeia o familie este nevoie de a te căsători dar scopul fiind întreit. Primul este nașterea și creșterea de copii. Al doilea scop este ajutorarea reciprocă a soților, pentru ușurarea sarcinilor vieții. Al treilea scop e ferirea de patimi.
Dacă societatea noastră ar avea la bază aceste 3 reguli sa-ar forma mult mai mult familii în spirit creștin care ar avea la bază dragostea față de semini săi. Bineînteles că nu în toate familile pot fi realizate toate aceste scopuri. Societatea trebuie să realizeze că totul începe cu Dumnezeu și se finisează cu Dumnezeu, dar familia este acea jertfire a soțului pentru soție unde totul este în comun acord, acest lucru va salva societatea noastră în viața cotidiană.
Autor: Vizitiu Doina, elevă clasa 5B
Profesor îndrumător : Condrea Ion
pentru Concurs național de eseuri: Familia Creștină – salvarea societății