Farmacia Domnului - un blog despre terapia bolilor sufletești și trupești - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Farmacia Domnului – un blog despre terapia bolilor sufletești și trupești

21:14, sâmbătă, 9 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Din pricina păcatelor mele mi se îmbolnavesc trupul și sufletul

(din Paraclisul Maicii Domnului)

În contextul actual al vieții, când progresul tehnic i-a dat omului tot mai multe griji și l-a făcut să se înstrăineze de Dumnezeu, se constată frecvente cazuri de îmbolnăviri, unele incurabile. Însă omul, orbit fiind sufletește, caută doar vindecarea corpului prin metode chimioterapeutice, ceea ce nu duce la redobândirea deplină a stării de sănătate.

Viața este cel mai mare dar pe care omul l-a primit de la Dumnezeu. Și aceasta își are propriile legi lăsate de Dumnezeu și transmise nouă prin Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție. Ori de câte ori aceste legi sunt încălcate de oameni, se desacralizează viața, apare un dezechilibru intern și acest dezechilibru este starea de boală, ca urmare a patimilor producătoare de păcate.

Viața trupului este sufletul, iar viața sufletului este Dumnezeu. Doar un trup unit cu sufletul său este viu și doar un suflet unit cu Dumnezeu este un suflet plin de viață.

Blogul Farmacia Domnului vine cu metode de vindecare care se adresează atât sufletului cât și trupului, pentru restabilirea stării de sănătate, pentru revenirea la adevarata viață, pe care omul a avut-o înainte de cădere. Deci, terapia bolilor ar trebui în primul rând să înceapă cu fuga de mulțimea de patimi care îmbolnăvesc omul.

Dacă nu se vindecă mai întâi sufletul care este viața trupului, atunci trupul se va afla într-un permanent dezechilibru, care în final va duce la moarte. Însă boala, suferința și moartea nu sunt stări firești ale omului, ele sunt urmarea păcatului, iar ceea ce omul trebuie să omoare în el pentru redobândirea stării de sănătate și viață veșnică, este tocmai păcatul.

Acest lucru încercăm să-l aplicăm în paginile blogului Farmacia Domnului, prin mjloacele pe care Biserica Ortodoxă ni le pune la îndemână, așa cum ne-au fost lăsate de Dumnezeu și cum Sfinții Părinți ni le-au transmis nouă.

Din meniul blogului:

 

Ne găsiți și pe Facebook: https://www.facebook.com/pages/Farmacia-Domnului/279820145489534

Contact Form Powered By : XYZScripts.com