Header image

Fericirea cea adevărată este doar alături de Dumnezeu

10:54, joi, 19 octombrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

Serile duhovniceşti continuă la biserica „Întîmpinarea Domnului” din cadrul Universității de Stat din Chișinău. 

După încheierea Acatistului în cinstea Sfîntului Duh care se săvîrşeşte tradiţional în fiecare zi de miercuri, ora 18.00, la o discuţie de suflet cu tinerii a participat parohul sfîntului locaş, Protoiereul Octavian Moşin abordând tema: „Fericirea în viaţa noastră; care este adevărata fericire?”

În absenţa unei conexiuni cu Dumnezeu este imposibil să fim fericiţi. Părintele slujitor a început discuţia cu ipoteza că fericirea pământească este nu altceva decît o aluzie. Adevărata fericire este în veşnicie, adică dincolo de mormânt şi de valurile învolburate ale acestei vieţi, plină de greutăţi, piedici şi  diferite provocări cu care ne confruntăm zilnic. Fiecare om este o individualitate, prin urmare fiecare percepem fericirea într-un mod diferit, aparte. Cineva dobândeşte fericirea prin boli, greutăţi, necazuri. Altcineva printr-un statut semnificativ pe care îl are în societate.

Marea noastră problemă este că nu ştim să preţuim şi să năzuim după fericirea sufletească care este una divină şi mântuitoare, dătătoare de har. În schimb alergăm după fericirea cea vremelnică, trecătore, sau chiar pierzătoare dacă nu este acoperită la timp  cu lacrimi de pocăinţă. Doar atunci când vom conştientiza şi vom învăţa să distingem adevăratele valori de cele nocive, dăunătoare, care ne distrug din temelie întreaga noastră fiinţă, doar atunci putem vorbi despre fericirea deplină, şi a prezenţei Creatorului în viaţa noastră.

Acest lucru îl putem face doar prin intermediul Bisericii, care este o societate unde omul poate comunica, se poate mai uşor a se regăsi pe sine şi deasemenea să-şi pună toate greutăţile şi provocările sale în mîinile lui Dumnezeu, şi a iubitului său fiu,  Mîntuitorul nostru Iisus Hristos, care prin trăirea, şi prin jertfa lui sângeroasă, a creat o nouă conştiinţă umană, a instituit modelul nou al trăirii omeneşti.

Dorin Hadîrcă, student în anul III Facultatea de Jurnalism, USM

                                                               

Contact Form Powered By : XYZScripts.com