Fii pozitiv! 10 expresii care îţi vor schimba viaţa și gândirea - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Fii pozitiv! 10 expresii care îţi vor schimba viaţa și gândirea

Unii dintre cei mai importanți factori care ne afectează fericirea este reprezentat de modul în care percepem evenimentele care se petrec în viața noastră. O persoană care are o perspectivă pozitivă cunoaște o calitate mult mai diferită a experiențelor de viață în comparație cu o persoană care are o perspectivă negativă.

Noi ne naștem lipsiți de perspectivă, dar putem alege conștient să ne îndreptăm în direcția pozitivă, de oriunde ne-am afla în acest moment.

1. Bucură-te de ceea ce posezi singur și nu te uita la ceea ce au alții. Fii recunoscător pentru comorile pe care le deții la prezent, ca să primești mai mult pe viitor.

2. Oamenii sunt ca apa. Își găsesc singuri propriul nivel. Cineva e asemenea unui izvor limpede și liniștit, iar cineva – unei bălți mlăștinoase.

3. Mai întâi te miri cât de repede trece o zi, iar apoi înțelegi că a trecut de fapt viața.

4. Toate lucrurile urâte pe care i le spui unei persoane atunci când vă certați, nu reușesc decât să vă îndepărteze. Chiar dacă vă împăcați ulterior, cuvintele dure vor rămâne spuse.

5. Nu te aștepta că va fi mai ușor și mai bine. Nu va fi. Întotdeauna vor exista probleme pe care va trebui să le confrunți. Învață mai bine să fii fericit aici și acum, pentru că într-o zi poate fi prea târziu.

6. Prețuiește dragostea, dacă este reciprocă. Prețuiește prietenia, dacă este adevărată.

7. Oamenii sunt asemenea creioanelor – fiecare își desenează propria viață singur.

8. Familia este motivul pentru care te trezești în fiecare dimineață și te rogi lui Dumnezeu pentru viața lor.

9. Nu trebuie să te superi pe oameni răi. Dumnezeu i-a creat pentru ca noi să-i vedem și să decidem să trăim contrariul.

10. Niciodată să nu te justifici în fața nimănui. Cei care te iubesc – singuri îți vor justifica comportamentul.

Sursa: eustiu.com

Contact Form Powered By : XYZScripts.com