O nouă zi....zâmbeşte! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O nouă zi….zâmbeşte!

9:51, sâmbătă, 29 octombrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Există două moduri de a trăi viaţa, spunea Einstein. Unul este sa trăieşti ca şi cum nimic nu ar fi miraculos, celalalt, ca şi cum totul ar fi miraculos. Teoretic, pentru a atrage aceste miracole, ar trebui să fii destins, relaxat, să ştii să le ceri şi să le apreciezi. Dar asta este teoria, ce facem noi, în practică, cu o nouă zi? Vă rog, opriţi-vă pentru câteva secunde din citit şi reflectaţi la ziua de azi…

Tu, eu, noi, avem parte de o nouă zi…cât de mult o preţuim? Acum, când totul este atât de comprimat, atât de ancorat în „trebuie”, în „îmi pare rău, dar nu am timp”. Cât mai costă o oră din viaţa ta?

Soarele răsare, inima pulsează uşor şi viaţa reîncepe zi după zi, an dupa an.

De ce îţi este teamă? Unul dintre paradoxurile pe care le întâlnesc în cabinetul de psihoterapie este nevoia şi dorinţa oamenilor de libertate; spun că este un paradox pentru că, deşi o doresc, atunci când o obţin nu ştiu ce să facă cu ea.

De ce uiţi că eşti liber şi poţi zbura? Priveşte în jurul tău, respiră calm, aşteaptă un timp. Vei auzi pulsul vieţii, poate vuietul maşinilor, poate strigătele copiilor, poate sunete de chitare. Pe toate le întâlnim şi pe toate le uităm pentru că, nu-i aşa, nu avem timp de prezent, noi suntem ocupaţi cu grijile viitorului. În fiecare zi, viaţa începe din nou.

În fiecare zi poţi să îndrăzneşti să trăieşti fără trecut, fără viitor, doar în prezent. Doar aici şi acum poţi fi tu însuţi. Zâmbeşte şi încearcă!

Încearcă să trăieşti fără teamă, fără gândul că ai nevoie de siguranţă, fără sentimentul de căutare. Trăieşte ca şi când viaţa ta s-ar limita la o singură zi. Te întreb, dacă azi ar fi ultima ta zi, atunci ce ar avea cu adevărat sens pentru tine? Nu căuta răspunsul, ai curajul de a fi tu însuţi, aruncă o privire în viaţa ta şi când o nouă zi va apărea, să îţi aduci aminte că întotdeauna răspunsurile se găsesc acolo unde le cauţi cel mai puţin…în tine!

O nouă zi a început…zâmbeşte!

http://adevarul.ro/

1409537335_1747326183

Contact Form Powered By : XYZScripts.com