Header image

Flori şi mesaje tulburătoare în faţa clădirii Clubului Colectiv, la o săptămână de la tragedie

8:58, sâmbătă, 7 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

La o săptămână de la tragedia din Colectiv, sute de tineri, copii alături de părinţi şi vârstnici s-au oprit în faţa fostei fabrici Pionierul din Capitală, unde se află clubul, pentru a aduce un omagiu victimelor incendiului din 30 octombrie, lăsând flori, mesaje şi aprinzând candele.

Multe dintre lumânările şi candelele lăsate aici de cei care au venit în ultimele şapte zile erau încă aprinse şi alte câteva zeci au fost adăugate de persoanele care au poposit şi vineri, pentru câteva minute, la locul tragediei.

„O să ne lipsiţi, oameni frumoşi”, este mesajul care domină mica Piaţă Bucur de pe un banner din pânză neagră, iar alături un altul punctează: „26 de ani de tristă agonie, câţi trebuie să mai moară pentru a trezi o Românie?”.

Zeci de afişe cu mesaje însoţesc fotografii ale celor decedaţi rezemate de zidurile clădirii, iar printre miile de flori se zăresc şi câteva jucării.

„Este prima dată când ajung aici. Am văzut la televizor, dar n-am putut să vin. Mă răscoleşte. Mare păcat că au murit tinerii ăia şi că alţii se chinuie pe paturile spitalelor”, spune un bărbat în vârstă.

De cealaltă parte, în micul spaţiu verde din Piaţa Bucur stau aranjaţi în jur de 30 de saci plini cu lumânări şi candele consumate şi adunate din perimetrul din faţa intrării, devenit în ultima săptămână neîncăpător pentru micile făclii.

În urma lor, un cuplu de vârstnici pătrunde în perimetrul delimitat şi plasează 32 de îngeri din hârtie în jurul unei biserici în miniatură. Rar, câte un claxon tulbura liniştea celor veniţi să comemoreze victimele incendiului.

Odată cu lăsarea serii, printre oamenii care deveneau tot mai numeroşi s-a aflat pentru scurt timp şi fostul jucător de tenis Ilie Năstase, iar venirea fotbaliştilor de la CFR Cluj, alături de staful tehnic, care au depus o coroană de flori şi au aprins lumânări în memoria persoanelor decedate, a coincis cu un mesaj declarat la portavoce de doi tineri.

„Ne rugăm pentru cei decedaţi. (…) Vrem să se ia atitudine legat de cluburile din ţară. Vrem să trăim!”, spunea – printre altele- mesajul celor doi, expimat în limba engleză.

În faţa clubului a a fost oficiată şi o slujbă de către mai mulţi preoţi veniţi cu vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Incendiul din Clubul Colectiv a avut loc în 30 octombrie, la ora 22.30. După o săptămână de la tragedie, mii de oameni au ajuns aici, într-un marş al tăcerii. La aceeaşi oră, clopotele de la Patriarhia Română şi de la toate bisericile din Capitală au bătut în memoria celor 32 de tineri care şi-au pierdut viaţa în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity pentru lansarea unui nou album – „Mantras of war”.

sursa mediafax.ro

flori-si-mesaje

Contact Form Powered By : XYZScripts.com