Guvernul orașului Sankt Petersburg a donat 1500 de Evanghelii în limba găgăuză credincioșilor din Gagauzia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Guvernul orașului Sankt Petersburg a donat 1500 de Evanghelii în limba găgăuză credincioșilor din Gagauzia

15:28, marți, 13 iunie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

Duminică, 11.06.2017, o delegație din partea Guvernului orașului Sankt Petersburg, Federația Rusă, în frunte cu Guvernatorul orașului, Dl Gheorghe Poltavcenco a vizitat UTA Găgăuzia.

Înalții oaspeți au fost întâmpinați la Catedrala episcopală din Comrat de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir și PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, Chiriarhul locului.

Dl Gheorghe Poltavcenco a transmis în dar clerului și credincioșilor din Găgăuzia – 1500 de Evanghelii în limba găgăuză (Biblie diortosită de Luminătorul găgăuzilor, Vrednicul de pomenire Protoiereul Mihail Ceakir).

Pentru aportul deosebit întru propășirea Credinței Ortodoxe, Guvernatorul orașului Sankt Petersburg,  Dl Gheorghe Poltavcenco a fost decorat cu distincția supremă a Episcopiei de Cahul și Comrat, Medalia Sf. Mare Mucenic Gheorghe.

Găgăuzia este o regiune autonomă din sud-vestul Republicii Moldova, locuită preponderent de găgăuzi, un popor vorbitor al unei limbi turcice și apropiat cultural de turci, însă de confesiune creștină ortodoxă.

cu referire la http://gagauzinfo.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com