Guvernul şi Mitropolia Moldovei au pus la punct programul vizitei Patriarhului rus, Kiril - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Guvernul şi Mitropolia Moldovei au pus la punct programul vizitei Patriarhului rus, Kiril

20:47, vineri, 16 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Capul bisericii ortodoxe din Rusia vine în Republica Moldova pentru a participa la ceremoniile prilejuite de împlinirea a 200 de ani de la înfiinţarea Eparhiei Chişinău.

Vizita patriarhului Kiril a fost abordată astăzi la Guvern de către reprezentanţii Ministerului de Interne, Departamentului Situaţii Excepţionale şi ai Mitropoliei Moldovei. Un subiect al discuţiilor a fost securitatea capului bisericii ortodoxe din Rusia.
Patriarhul Rusiei va sosi pe Aeroportul din Chişinău pe 7 septembrie, unde va fi întâmpinat de Mitropolitul Moldovei Vladimir. Patriarhul va participa la ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la înfiinţarea eparhiei Chişinău, iar, ulterior, va vizita mănăstirea Căpriana. A doua zi, pe 8 septembrie, Patriarhul rus Kiril va oficia o slujbă la Catedrala Metropolitană, după care se va întâlni cu politicienii de la Chişinău.
După întrevederile de la Chişinău, Patriarhul Kiril va merge la Tiraspol. Ultima oară, capul bisericii ortodoxe ruse a fost la Chişinău acum doi ani.

Sursa: www.prime.md

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com