Hramul Mănăstirii Icoana Maicii Domnului „Potoleşte întristarea mea”, din cartierul Dănuţeni, Mun. Ungheni, sărbătorit prin slujbă arhierească - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Hramul Mănăstirii Icoana Maicii Domnului „Potoleşte întristarea mea”, din cartierul Dănuţeni, Mun. Ungheni, sărbătorit prin slujbă arhierească

15:20, miercuri, 7 februarie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Miercuri, 7 februarie 2024, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Icoana Maicii Domnului „Potoleşte întristarea mea”, de la Curtea Domnească, din cartierul Dănuţeni, mun. Ungheni.

Săvârşirea Slujbei arhiereşti la acest așezământ monahal a fost prilejuită de faptul că astăzi este cinstită Icoana Maicii Domnului „Potoleşte întristarea mea”, care este ocrotitoarea acestui aşezământ monahal.

În dimineaţa zilei, Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat de către Maica Stareţă, Egumena ARSENIA (Bordeniuc), de soborul slujitorilor adunați și credincioșii prezenți.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile și binecuvântările revărsate peste această așezare monastică și peste viețuitorii și închinătorii ei, cerând ca și-n continuare să caute Dumnezeu și Maica Domnului cu milostivire peste acest sfânt locaș.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură creștină, relatând istoria Icoanei Maicii Domnului „Potolește întristarea mea”, care este prăznuită astăzi, istorisind și minuni săvârșită de această Sfântă Icoană.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de Corul Catedralei Episcopale condus de preoteasa Liliana ROTARI.

La final, Ierarhul a felicitat pe cei omagiaţi, în deosebi pe Maica Stareţă, Egumena ARSENIA, care mâine, 8 februarie, își va sărbători ziua de naștere, 75 ani de viață, iar ieri, 6 februarie, a împlinit 45 ani de monahism. Cu aceste prilejuri aniversare, Ierarhul a decorat-o pe Maica Stareță cu Medalia eparhială „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski”, gr. I, oferindu-i și o frumoasă cruce cu pietre scumpe. Apoi, Înaltpreasfinția Sa a dăruit o frumoasă Panaghie, pentru a fi pusă spre închinare în Icoana Maicii Domnului „Potolește întristarea mea”.

După aceasta, Maica Stareţă, Egumena ARSENIA, a mulţumit sufleteşte Înaltpreasfinţiei Sale pentru oficierea Sfintei Liturghii, pentru susținere și sfaturi.

Totodată ținem să amintim că acest așezământ monahal a fost întemeiat de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în toamna anului 2019, fiind sfințită pe 22 decembrie, 2019. În această Sfântă Mănăstire Ierarhul a adus și a pus pentru permanentă închinare o Icoană a Maicii Domnului, făcătoare de minuni, „Potolește întristarea mea”, veche de peste 200 ani, pe care Înaltpreasfinția Sa a primit-o de la o Sfântă Mănăstire din Ierusalim.

Cu prilejul hramului obștea mănăstirii a făcut pentru coți credincioșii prezenți o agapă frățească.

Sursa: https://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com