IBMO vă prezintă noua ediție jubiliară a Bibliei lui Șerban Cantacuzino - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

IBMO vă prezintă noua ediție jubiliară a Bibliei lui Șerban Cantacuzino

10:29, vineri, 26 iulie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Ediția jubiliară în facsimil și transcriere a „Bibliei lui Șerban” sau „Biblia de la București” (1688) poate fi achiziționată din librării. 

Noua ediție a fost realizată în 2018 la Institutul Biblic și de Misiune Ortodoxă în contextul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, a 330 de ani de la tipărirea ediției princeps și a 370 de ani de la tipărirea „Noului Testament de la Bălgrad”.

Lucrarea este deschisă printr-un text semnat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în care Preafericirea Sa vorbește despre istoria publicării Bibliei în limba română dar și despre scopul acestei ediții.

„Aducem acum, în Anul Centenar 2018, un cald prinos de recunoștință tuturor celor care de-a lungul vremii s-au ostenit cu tipărirea și răspândirea Cuvântului veșnic și mântuitor al lui Dumnezeu, ca lucrare misionară de căpetenie a Bisericii, precum și tuturor făuritorilor Marii Uniri și ctitorilor Catedralei Mântuirii Neamului cu hramurile Înălțarea Domnului și Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României”.

Răsfoiește ediție jubiliară a Bibliei lui Șerban

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărţilor Bisericeşti

Sursa: https://www.librariacartilorbisericesti.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com