Header image

Icoana și moaștele Sfântului Ierarh Ioan Maximovici au fost aduse din SUA la Chișinău

18:23, duminică, 30 iunie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , ,

Sâmbătă, 29 iunie, în Republica Moldova, la Chișinău, au fost aduse din SUA, Icoana cu părticele din moaștele Sfântului Ierarh Ioan Maximovici (de Shanghai).

Întâmpinarea solemnă a sfințeniilor a avut loc la Porțile Orașului, după care a urmat o procesiune de la marginea orașului, până la Mănăstirea Ciuflea, unde a fost oficiat un Tedeum de mulțumire.

Mai apoi, Icoana cu moaște a fost așezată spre închinare în sfântul locaș, alături de alte mari sfințenii aflate în patrimoniul eclesial al obștei monahale de la Ciuflea.

A urmat Slujba Privegherii cu Polileu, în prezența Icoanei Sf. Ioan de Shaghai. La Polileu, credincioșii și pelerinii au fost miruiți cu ulei sfințit din candela Sfântului Ierarh Ioan.

Marți, 2 iulie, în ziua pomenirii Sfântului Ioan de Shanghai, la Mănăstirea Ciuflea se va sluji Sfânta Liturghie cu participarea ierarhilor BOM și a unui numeros sobor preoțesc.

 * * *

Sfântul Ioan Maximovici (1896–1966) este unul din sfinții ierarhi al secolului XX. Manifestând diferite forme de sfințenie, el a fost în același timp un mare teolog inspirat de Dumnezeu și „nebun întru Hristos”, un zelos ierarh misionar și un apărător al săracilor, un ascet desăvârșit și un părinte iubitor pentru orfani. Asemenea lui Moise, el și-a scos turma din robie, conducând-o din China în lumea liberă. Urmaș al primilor apostoli, el a dobândit de la Dumnezeu puterea de a tămădui sufletele și trupurile suferinde. Străbătând prin vălul timpului și al spațiului, el cunoștea și răspundea gândurilor oamenilor înainte ca aceștia să le exprime. Fericitul Ioan răspândea o putere ce-i atrăgea pe oameni mai mult chiar decât nenumăratele sale minuni. Această era puterea iubirii lui Hristos – marea taină inaccesibilă înțelegerii lumești.

Acum în Ceruri el continuă să se roage și să-i viziteze pe cei ce-l cheamă în ajutor, după cum mărturisesc minunile și tămăduirile înregistrate peste tot în lume.

Alesule făcător de minuni şi slujitorule credincios al lui Hristos, care lumii întregi reverşi mirul cel de mult preţ al inspiraţiei duhovniceşti şi mulţimea minunilor tale. Noi cu dragoste te lăudăm şi-ţi cântăm ţie acestea: Bucură-te, sfinte ierarhe Ioane, făcătorule de minuni al vremurilor din urmă! (Condacul 1)

Sursa: http://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com