Header image

Îl vor sluji pe Dumnezeu. Absolvenţii Academiei de Teologie din Chișinău au depus jurământul

9:00, marți, 6 iunie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

Interpretul de muzică populară Anatol Latîşev vrea să devină preot. Artistul, în vârstă de 56 de ani, a absolvit Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova. Alături de alţi 29 de absolvenţi, el a jurat, astăzi, să-l slujească pe Dumnezeu. La eveniment a participat şi Mitropolitul Moldovei, care a oficiat o liturghie.

Printre absolvenţii Academiei de Teologie este şi interpretul de muzică populară Anatol Latîşev.

Cântăreţul spune că-şi doreşte să devină preot, la vârsta de 56 de ani.

„Mulţi chemaţi, puţini aleşi, la toate e voia Domnului, bunul Dumnezeu ştie ce trebuieşte pentru fiecare suflet, dorinţă dacă o să avem bunul Dumnezeu o să ne primească şi în sânurile Bisericii”, a spus absolventul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, Anatol Latîşev.

Anterior, Anatol Latîşev a ridicat o biserică în satul său de baştină Dobrogea Nouă, din raionul Sîngerei. Artistul a absolvit Academia de Teologie împreună cu alţi 29 de tineri.

Unii dintre ei spun că vor face şi masteratul, cei mai mulţi, însă, vor să fie hirotoniţi.

„Dacă va fi voia să mă căsătoresc poate o să fie şi ceva de hirotonie, dacă nu chiar şi masterat”, a zis absolventul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, Ioan Dubic.

„Dacă am să fiu vrednic am să fiu preot. Am să mă aranjez să lucrez că nu trebuie să ne bazăm doar pe parohie să ne întreţină”, a spus absolventul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, Ion Jereb.

„Ne bucurăm mult de aceea că majoritatea absolvenţilor au avut o reuşită foarte bună. Biserica noastră prosperă, biserica noastră se întăreşte în credinţă, în teologi şi dânşii sper că vor munci pentru binele Bisericii noastre Ortodoxe în întregime”, a afirmat mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir.

Tradiţional, înmânarea diplomelor absolvenţilor Academiei de Teologie are loc în ziua în care este marcată Pogorârea Sfântului Duh.

Sursa: www.prime.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com