În Duminica a 14-a după Cincizecime, Episcopul de Bogorodsk, Ambrozie a oficiat Sf. Liturghie în parohia “Pogorârea Sf. Duh” din or. Fidenza - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Duminica a 14-a după Cincizecime, Episcopul de Bogorodsk, Ambrozie a oficiat Sf. Liturghie în parohia “Pogorârea Sf. Duh” din or. Fidenza

12:44, luni, 23 septembrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

În Duminica a 14-a după Cincizecime, Episcopul de Bogorodsk, Ambrozie a oficiat Sfânta Liturghie în parohia “Pogorârea Sf. Duh” din orașul Fidenza. Alături de Preasfinția Sa au coliturghisit preotul paroh, prot. Serghie Cornea, prot. Veniamin Onu (parohia Vicenza), prot. Ioan Grebănosu (parohia Rovereto) și arhim. Zosima Matei, duhovnicul mănăstirii “Sf. Voievod Ștefan cel Mare” (eparhia Ungheni).

În biserică s-au rugat Pcv Egumenă Animaisa (Cernea), Stareța mănăstirii “Sf. Voievod Ștefan cel Mare” (eparhia Ungheni), enoriașii și oaspeții parohiei Fidenza. În timpul ecteniei întreite episcopul Ambrozie a înălțat rugăciuni de mulțumire pentru parintele paroh Serghie Cornea, care astăzi își serbează ziua de naștere și 12 ani de slujire la Sfântul Altar.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a slujit un tedeum părinților Preasfintei Fecioare Maria, sfinților Ioachim și Ana, a căror pomenire o săvârșim astăzi. În cuvântul de învățătură episcopul Ambrozie a vorbit despre îndemnul Domnului Iisus Hristos de a fi vrednici participanți la cina Împărăției.

Apoi Preasfinția Sa, împreuna cu părinții slujitori, Maica Stareța si enoriașii au adresat felicitări părintelui Serghie. Slujba praznicală s-a încheiat cu un concert dedicat sărbătorii parohiale “Ziua Familiei” și cu o trapeză de obște.

Sursa: Vicariatul Ortodox Moldovenesc al Patriarhiei Moscovei în Italia

Contact Form Powered By : XYZScripts.com