Header image

În Duminica a VI-a după Paşti, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

21:27, duminică, 2 iunie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

În Duminica a VI-a după Paști, a Vindecării orbului din naştere, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană “Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

Serviciul divin a fost săvârșit în prezența numeroșilor creștini care au pășit pragul Catedralei  spre a mulțumi Atotțiitorului pentru mila Sa nemărginită, dar și pentru a-I cere liniște, pace pentru cei vii și odihnă pentru cei răposați.

În pericopa evanghelică de astăzi ne întâlnim cu un orb din naștere pe care Domnul nostru Iisus Hristos îl tămăduiește. Numai că, pe când el nu avea lumina ochilor, iudeii contemporani cu el erau într-o teribilă orbire spirituală.

Evanghelistul Ioan relatează cu atâta detaliu vindecarea orbului din naștere pentru că o astfel de vindecare putea să fie săvârșită numai de Fiul lui Dumnezeu. Unii s-au întrebat cine poate să vindece un orb din naștere. Acesta nu poate fi un simplu om, nu poate fi doar profet, ci Acesta este Fiul lui Dumnezeu. Aceasta vrea să sublinieze în primul rând evanghelistul Ioan prin relatarea acestei minuni.

În cuvântul predicatorial rostit cu binecuvântarea Întâistătătorului de către Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaș, preacucernicia sa i-a îndemnat pe credincioși să râvnească spre o credință în Dumnezeu asemenea orbului vindecat de Mântuitorul Iisus Hristos, pentru ca lumina dumnezeiască să pătrundă în sufletele tuturor.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al Catedralei Mitropolitane condus de dna dirijor Angela Angheni.

Mai târziu, Vlădica Vladimir a vizitat o expoziţie cu vânzare de obiecte de artă, preponderent de cult religios, confecţionate manual de deţinuţii din penitenciarele Republicii Moldova, desfăşurată în scuarul Catedralei.

Prezentarea publică a produselor decorative, pune în lumină talentul deţinuţilor, care nu se lasă îngrădit de gratiile instituţiilor de detenţie. Totodată, menţionăm că, jumătate din banii adunaţi din vânzări, vor fi donaţi copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic din mun. Chişinău, iar cealaltă jumătate va fi transferată pe contul persoanelor private de libertate.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com