Header image

În Duminica a XXIX-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană

16:56, duminică, 16 decembrie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

În Duminica a XXIX-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană “Nașterea Domnului” din Capitală. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au coliturghisit preacucernicul părinte Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Chelar al Catedralei, precum și slujitorii sfântului lăcaș.

În timpul slujbei, arhipăstorul, preoții și credincioșii adunați în Catedrală, au preamărit numele Mântuitorului Hristos și pe sfinții care se pomenesc în această zi: Sfântul Prooroc Sofonie, Cuviosul Teodul din Constantinopol, Sfântul Mucenic Teodor, arhiepiscopul Alexandriei, Cuviosul Sava, făcătorul de minuni din Zvenigrad, Cuviosul Ioan Tăcutul, episcopul cetății Colonia și Sfântul Gheorghe de la Cernica.

Primind întărire și hrană duhovnicească, poporul a ascultat o predică de suflet rostită cu binecuvântarea Mitropolitului de către părintele Vadim Cheibaș, care a reflectat în cadrul predicii asupra sensurilor duhovnicești ce reies din Pericopa Evanghelică care ne prezintă Pilda Dregătorului bogat și Păzirea poruncilor de la Sfântul Evanghelist Luca, capitolul XVIII, versetele de la 18 la 27.

„Această Evanghelie ne arată de fapt că bogăția poate deveni o piedică în calea mântuirii atunci când oamenii se leagă de bogățiile materiale ca de ultima realitate. Desigur, Biserica a rânduit ca această Evanghelie să fie citită acum în perioada Postului Nașterii Domnului ca un îndemn la milostenie, la săvârșirea faptelor bune de ajutorare a semenilor noștri”, a explicat Secretarul Mitropoliei Moldovei.

La final, în dorinţa de a se împărtăși cu Hristos, mulţime de credincioși de toate vârstele, s-au apropiat de Potirul Domnului pentru a primi Sfânta Împărtăşanie, după care au mers în liniște și pace spre a trăi în bună înțelegere cu frații întru credință.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com