Header image

În Franța băieții au fost rugați să vină la școală în fuste

9:09, joi, 15 mai, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Conform comunicatului de presă al academiei (departamentul educațional teritorial) oraşului Nantes (Franţa), băieţilor şi bărbaţilor profesori, din 27 de școli le este recomandat să vină la ore vineri, 16 mai 2014, în fuste, raportează RIA Novosti.

Este explicat că această acţiune numită „Ridică-ți fusta”, vizează combaterea discriminării femeilor şi are ca scop îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, revigorând dezbaterile cu privire la egalitate.

Acțiunea va avea loc în mai multe orașe din școlile districtului, inclusiv Nantes, Chateaubriand, Le Mans, Angers, Laval. După cum se menționează  în comunicatul de presă, elevilor și personalului din instituțiile de învățământ care nu vor dori să vină în această ţinută, le este recomandat să poarte la 16 mai în școlile districtului un autocolant „Eu lupt împotriva sexismului, dar tu?”

Potrivit datelor The Local, propunerea academiei de Nantes, autorizată de Ministerul Educației al Franţei, a provocat indignarea localnicilor și politicienilor francezi. Astfel, președintele uniunii studenților UNI Olivier Vial, a declarat că acțiunea „este lipsită de sens, care, iar în loc să ajute femeile să-și exprime feminitatea lor, are ca scopul să nege identificarea feminină și masculină.”

O activistă franceză împotriva căsătoriilor homosexuale,  Frigide Barjot, l-a întrebat de pe contrul său de Twitte pe Ministrul Educației, Benoit Hamon, dacă acesta nu are de gând să încurajeze şi fetele în același timp, ca a doua zi să vină la școală cu barbă, făcând o aluzie la câștigătorul Eurovisionului, austriacul Thomas Neuwirth, cunoscut sub numele de Conchita Wurst.

 Mass-media franceză a remarcat că desfăşurarea acţiunii a coincis cu intenţia  Ministerului Educației de a întroduce în școlile franceze lecțiile de educație sexuală, conținutul cărora deja a fost apreciat de mulţi părnţi ca unul nepotrivit. Potrivit The Local, 16 mai, în Nantes sunt planificate proteste  împotriva „zilei fustei” din liceele locale.

traducere pentru ortodox.md

sursa pravoslavie.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com