Header image

„În temniţă am fost şi aţi venit la Mine!” Mitropolitul Vladimir a efectuat o vizită la Penitenciarul nr.13-Chişinău unde a oficiat un Tedeum în incinta capelei „Sf. Apostol Andrei”

20:42, marți, 30 iulie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , ,

Biserica, încă de la începuturi, a purtat de grijă necontenit celor aflați în detenție. Marți, 30 iulie 2019, ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a efectuat o vizită la Penitenciarul nr.13-Chişinău unde a oficiat un Tedeum în incinta capelei „Sf. Apostol Andrei”.

Alături de ÎPS Vladimir au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, Prot. mitr. Maxim Melinti, preot-capelan al Penitenciarului nr. 13-Chișinău și preotul Ioan Brașoveanu, cleric al Catedralei Mitropolitane.

La activitatea religioasă au fost prezenţi reprezentanţi ai DIP, conducerea Penitenciarului nr.13-Chişinău, împreună cu  efectivul de angajaţi ai Penitenciarului.

În timpul slujbei, Mitropolitul Vladimir s-a adresat deţinuţilor şi i-a îndemnat să aibă „credință și stăruință pentru îndreptarea vieții”, precum şi încredere în Dumnezeu „Care iartă păcatele şi îndreaptă viaţa omului”.

Arhipăstorul a subliniat importanța misiunii preoților din cadrul penitenciarelor, considerând că „slujirea într-un loc al privării de libertate reprezintă, de cele mai multe ori, o misiune deosebită. Astfel, menirea preoților este de a-i cerceta pe cei închiși, stârnind în sufletele deținuților nădejdea eliberării și a libertății.”

În acord cu mesajul evanghelic, Mitropolitul a afirmat că prin misiunea preoților capelani, aceștia Îl cercetează pe Însuși Mântuitorul Hristos, Care a spus: „Întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut” (Mt. 25, 40).

La final, persoanelor private de libertate au primit din partea Mitropolitului iconiţe şi cărțulii de rugăciune.

***

Capela  „Sf. Apostol Andrei” din incinta Penitenciarului 13 a fost amenajată între anii 2014-2015, fiind înfrumusețată exclusiv cu străduința preotului-misionar Maxim Melinti, a conducerii Penitenciarului și a deținuților. Slujbele în această capelă au loc de două ori pe săptămână, iar deținuții la solicitare pot primi Taina Mărturisirii și a Împărtășaniei.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com