Header image

În viata ta cercetează-ti sufletul tău şi vezi ce este rău şi nu-i da lui!

14:47, duminică, 26 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Fiule! În boala ta nu fi nebăgător de seamă; ci te roagă Domnului şi El te va tămădui. Depărtează păcatul şi întinde mâinile spre faptele drepte şi de tot păcatul curăţeşte inima ta. Dă miros cu bună mireasmă şi pomenire de făină de grâu şi junghie jertfe grase, pe cât te ajută puterile.

Şi doctorului dă-i loc că şi pe el l-a făcut Domnul şi să nu se depărteze de la tine, că şi de el ai trebuinţă. Că este vreme când şi în mâinile lui este miros de bună mireasmă. Că şi el se va ruga Domnului, ca să dea odihnă şi sănătate spre viaţă. Cel care păcătuieşte împotriva Ziditorului său, să cadă în mâinile doctorului. (Ecclesiasticul 38, 1-15)
***
Fiule! În viata ta cercetează-ti sufletul tău şi vezi ce este rău şi nu-i da lui! Că nu toate tuturor folosesc şi nu tot sufletul întru tot binevoieşte. Nu fi nesăţios în nici o desfătare, şi nu te apleca la mâncăruri multe. Că în mâncărurile cele multe va fi durere şi nesaţiul va veni până la îngreţoşare. Pentru nesaţ mulţi au pierit; iar cel înfrânat îşi va spori viaţa. (Ecclesiasticul 37, 30-34)
***
O inimă veselă este un leac minunat, pe când un duh fără curaj usucă oasele. (Pilde 17,22).
Ceea ce este spus în Scriptură este spus nu numai pentru ca să cunoaştem, ci să şi împlinim. (Avva Isihie)
Contact Form Powered By : XYZScripts.com