În ziua celei de-a 73-a aniversări din ziua nașterii, Preafericitul Patriarh Kiril a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală „Hristos Mântuitorul” din Moscova - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În ziua celei de-a 73-a aniversări din ziua nașterii, Preafericitul Patriarh Kiril a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală „Hristos Mântuitorul” din Moscova

22:24, miercuri, 20 noiembrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Joi, 20 noiembrie 2019, Preafericitul Patriarh Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii a slujit în Catedrala Patriarhală “Hristos Mântuitorul” din orașul Moscova.

În această zi Sanctitatea Sa şi-a aniversat împlinirea vârstei de 73 de ani de la naştere și 50 de ani din ziua tunderii în monahism și a hirotoniei în treapta de preot.

În această zi, alături de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a liturghisit și Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, împreună cu arhierei ai Bisericii Ortodoxe din Moldova: ÎPS Arhiepiscop Sava de Tiraspol și Dubăsari, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan și PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan.

După citirea pericopei evanghelice au fost înălţate un rând de cereri pentru sănătatea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse.

Cântările Sfintei Liturghii au fost interpretate de corul catedralei „Hristos Mântuitorul” (dirijor I.B. Tolkaceov) și de de corul mănăstirii Sretenski de la Moscova (dirijor N.S. Jila).

Serviciile au fost transmise de posturile de televiziune «Soiuz» şi «Spas» şi de portalul Patriarhia.ru

La sfârşitul Sfintei Liturghii a fost săvârşit un Te Deum de mulţumire, rugăciune în timpul căreia au fost înălţate cereri pentru sănătatea Preafericitului Patriarh Kiril.

Mai apoi, Preafericitul Patriarh a fost felicitat în numele Sfântului Sinod de Mitropolitul de Krutițî şi Kolomna Iuvenalie care, în special, a spus: „Sanctitatea Voastră, vorbind despre perioada slujirii Dumneavoastră în calitate de Prim sfânt ierarh, aş vrea în mod special să subliniez că vocea Dumneavoastră care se adresează către lumea contemporană, către omul contemporan, cheamă să ne întoarcem cu faţa la Hristos. Permiteţi-mi să vă doresc în rugăciune o viaţă prosperă, paşnică, sănătate şi ca Biserica Ortodoxă Rusă, condusă de vocea Dumneavoastră, să înflorească şi să prospere, săvârşind slujirea sa mântuitoare întru binele Rusiei şi a poporului lui Dumnezeu”.

La rândul său, Preafericitul Patriarh Kiril s-a adresat către participanţii la serviciul divin cu un cuvânt scurt de răspuns, în care a mulţumit cordial pe toţi pentru cuvintele calde şi rugăciunile de obşte împreună cu Întâistătătorul Bisericii Ruse în această zi.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

cu referire la http://www.patriarchia.ru/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com