Inaugurarea troiței ridicată în or. Sângerei în cinstea familiei Gafencu - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Inaugurarea troiței ridicată în or. Sângerei în cinstea familiei Gafencu

22:14, vineri, 24 iunie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Recent, in prezenta elevilor din Sangerei si a reprezentantilor Primariei, a fost sfintita o troita din piatra de Vistea in amintirea familiei Gafencu. Aceasta troita a fost ridicata in anul 2010 de ASCOR Chisinau fiind realizata la Cluj Napoca, dar amenajarea a fost finisata abia in primavara anului 2016 la initiativa avocatului Rusanovschi Iulian.
Proiectul amenajarii a fost realizat de regretatul arhitect Eugen Bazgu iar grilajul de metal a fost realizat de bastinasul Costel Hadirca. Piatra din jurul troitei si placajul a fost executat de mesterul popular Veaceslav Lozan.


Monumentul inchinat deputatului Vasile Gafencu si fiului sau Valeriu supranumit si Sfantul Inchisorilor, a fost sfintit de preotul sucevean Mircea Bejenaru, exponent al Fundatiei „George Manu”, care a sponsorizat in 2010 executarea troitei.


Monumentul inchinat deputatului Vasile Gafencu si fiului sau Valeriu supranuemit si Sfantul Inchisorilor, a fost sfintit de preotul sucevean Mircea Bejenaru, exponent al Fundatiei „George Manu”, care a sponsorizat in 2010 executarea troitei.


Dupa slujba de sfintire, parintele Mircea Bejenaru a tinut o cuvantare de suflet celor prezenti si a donat mai multe titluri de carti elevilor din Sangerei.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com