Header image

„Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, hramul localității și a Bisericii din s. Ulmu, r. Ialoveni

14:13, duminică, 4 decembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

O deosebită sărbătoare a avut loc astăzi, 04 decembrie 2016, în localitatea Ulmu din r-nul Ialoveni cu prilejul celebrării hramului localității și a Bisericii din sat – unica Biserică din țara noastră care are hramul în cinstea sărbătorii de astăzi a „Intrării Maicii Domnului în Biserică”.

Astfel, dis-de-dimineață, în ciuda condițiilor nefavorabile de afară, mulțimea sătenilor a urcat dealul lunecos care duce spre Biserică pentru a o lăuda pe Maica Domnului, ocrotitoarea cerească a acestei comunități creștine, în ziua sărbătoririi Intrării Ei în Biserică.

Serviciul divin a început cu săvârșirea slujbei de sfințire a apei, urmată de rânduiala ceasurilor, după care un sobor preoțesc în frunte cu Părintele Paroh, harnicul și neobositul Prot. Mitr. Petru Pisica, cel care este și secretar al Protopopiatului Ialoveni, a săvârșit slujba praznicală.

Printre coliturghisitori au fost și Prot. Mitr. Oleg Ursu, Parohul Bisericii „Cuv. Parascheva” din or. Ialoveni și Ierom. GurieCurnic, cleric al mănăstirii Hirova șioriginar din această localitate.

Printre mulțimea credincioșilor la serviciul divin au fost prezenți: Domnul Anatolie Dimitriu, Președinte al raionului Ialoveni, Domnul Veaceslav Druceanu, Primar interimar al localității, dar și alți reprezentanți ai administrației și instituțiilor publice locale, ctitori și prieteni ai Bisericii.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către Grupul coral bărbătesc „Gnosis”, condus de către Dl Serghei Crudu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, clerul și credincioșii au făcut înconjurul Bisericii cu citirea pericopelor evanghelice, după care Părintele Paroh a ținut un cuvânt de învățătură,în cadrul căruia a adresat totodată un mesaj de felicitare și mulțumire tuturor celor prezenți cu prilejul sărbătorii hramului.

De asemenea, după cuvântul de învățătură, cu mesaje de felicitare au venit și oaspeții prezenți la sărbătoare, Președintele Raionului Ialoveni, ctitori, prieteni ai Părintelui Paroh, dar și enoriașii Bisericii, în frunte cu Dl Primar interimar VeaceslavDruceanu.

La final, toți cei prezenți au fost invitați la agapa de sărbătoare pregătită cu mult drag de către profesorii din localitate.

A consemnat, Sergiu Crudu

Contact Form Powered By : XYZScripts.com