Intrarea Maicii Domnului în Biserică sărbătorită prin slujbă arhierească la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Intrarea Maicii Domnului în Biserică sărbătorită prin slujbă arhierească la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

12:20, luni, 4 decembrie, 2023 | Cuvinte-cheie:

Luni, 4 decembrie, 2023, de sărbătorea Intrarea Maicii Domnului în Biserică Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu și Maicii Domnului, pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, cerându-se totodată sănătate și pace pentru întreaga omenire.

După citirii pericopei evanghelice, Înaltpreasfinția Sa a ținut un consistent cuvânt predicatorial, în care a vorbit despre istoria, importanța și semnificația acestei sfinte sărbători mariologice.

După rugăciunea Tatăl nostru…, întrucât suntem în Postul Nașterii Domnului, credincioșii prezenți, dar și copilașii, au primit Sfântul Trup și Sânge al Mântuitorului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a felicitat părintește credincioșii prezenți cu sfânta sărbătoare.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Sursa: https://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com