ÎPS Mitropolit Vladimir a luat parte la conferința „Represiunile din perioada 1937-1938” desfășurată la Tiraspol - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a luat parte la conferința „Represiunile din perioada 1937-1938” desfășurată la Tiraspol

20:37, vineri, 28 aprilie, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

În perioada 28-29 aprilie 2023, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir efectuează o vizită canonică în Eparhia de Tiraspol și Dubăsari, aici a participat la o conferință iar a doua zi va lua parte la Sf. Liturghie și ceremonia de reînhumare a mai multor oseminte printre care, ale unor români basarabeni executați în anii 1937-1938.

În după amiaza zilei de vineri, 28 aprilie 2023, în sala festivă a Universității de Stat din Transnistria „Taras Șevcenko” a avut loc o conferință cu referire la Represiunile din perioada 1937-1938.

La conferință alături de Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a participat: ÎPS Sava, arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, PC arhim. Ioan Danilescu, secretarul arhiepiscopului Sava, prot. Andrei Danilescu, protopop de Slobozia, prot. Nicolae Craveț, protopop de Soroca, dl Vladislav Sokolov, rectorul universității, preoți, profesori universitari și studenți din mai multe instituții.

Conferința a fost condusă de către dl Igor Cetverikov, cercetător arheologic pe teritoriul bastionului „Vladimir” unde au fost descoperite osemintele a peste 4500 de oameni.

Pentru munca depusă la lucrările arheologice din regiunea Transnistreană, Înaltpreasfinția Sa, Vladimir, a decorat pe dl Igor Cetverikov cu ordinul „Cuv. Paisie Velicicovski” de gr. II.

Cu un cuvânt de salut și binecuvântare sa adresat și Mitropolitul Vladimir, în care a menționat următoarele: „Regretăm ceea ce sa întâmplat în istorie și pentru ce au pătimit înaintașii noștri, dar necătând la asprimea regimului ateu de atunci, au mărturisit pe Domnul nostru Iisus Hristos, apărând Sfânta noastră Biserică Ortodoxă și credința cea adevărată, nouă nu ne rămâne decât să le purtăm cinstea și să-i pomenim în rugăciuni pentru ca Dumnezeu săi odihnească întru Împărăția Sa.”

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/
cu referire la: https://diocese-tiras.org/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com