ÎPS Mitropolit Vladimir a vizitat Mănăstirea „Sf. Ap. Petru și Pavel” din or. Bender și biserica „Sf. Mc. Tatiana” din or. Tiraspol - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a vizitat Mănăstirea „Sf. Ap. Petru și Pavel” din or. Bender și biserica „Sf. Mc. Tatiana” din or. Tiraspol

23:21, vineri, 23 septembrie, 2022 | Cuvinte-cheie:

Vineri, 23 septembrie 2022, după sfințirea Prestolului bisericii „Cuviosul Paisie Velicicovski” s. Chițcani, r. Slobozia din cadrul Eparhiei de Tiraspol și Dubăsari, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a efectuat o vizită Arhipăstorească la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din or. Bender unde a oficiat un Te-deum de sănătate după care s-a deplasat la biserica „Sfânta Muceniță Tatiana” din or. Tiraspol.

Mitropolitul Vladimir a fost însoțit de către Înaltpreasfințitul Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, Înaltpreasfințitul Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, Prot. mitr. Andrei Dănilescu, Protopop de Slobozia.

În cadrul vizitei, Înaltpreasfinția Sa a fost familiarizat cu activitățile și reușitele mănăstirii și a decorat cu medalii pe ctitorii principali ai Sfintei Mănăstiri.

A urmai apoi deplasarea în orașul Tiraspol unde Ierarhii au vizitat noua biserică constuită în cinstea „Sf. Mc. Tatiana” din cadru campusului UPS. T. G. Șevcenco.

Întâistătătorul a mulțumit Maicii Starețe, Egumena Elizaveta (Vasilache) și Preoților pentru munca spirituală și fizică ce o desfășoară spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova încurajând-ui ca și în continuare cu aceeași râvnă și dragoste de cele sfinte să muncească în via Domnului pentru mântuirea sufletului lor și a celor pe care îi păstoresc.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com