Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit biserica „Sfântul Apostol Andrei” de pe teritoriul Penitenciarului din Taraclia

17:04, marți, 15 octombrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Biserica cu hramul Sfântul Apostol Andrei din incinta Penitenciarului nr.1-Taraclia a primit astăzi, 15 octombrie curent, binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, care împreună cu un sobor de preoți capelani ai sistemului administrației penitenciare au oficiat slujba de sfințire a lăcașului de cult.

Evenimentul eclesial a demarat cu slujba de sfințire a noului prestol și toate cele prescrise în rânduiala slujbei de târnosire

La evenimentul duhovnicesc au participat: directorul ANP, Liuba Jignea-Suveica, directorii adjuncți Viorel Perciun și Serghei Demcenco, directorii de penitenciare din țară,  angajaţi ai ANP şi ai instituției de detenție, dar și deținuți din custodia instituției.

După Sfânta Liturghie, directorul ANP, a mulțumit tuturor celor care au contribuit la amenajarea bisericii de pe teritoriul penitenciarului gazdă, sperând ca pragul acestui lăcaș să fie pășit de un număr cât mai mare de credincioși.

La rândul său, Înaltpreasfinţitul Vladimir a mulțumit conducerii ANP, directorilor instituțiilor penitenciare, dar și preoților capelani pentru bunăvoință, deschidere și promovarea valorilor creștine în mediul penitenciar, menționând despre importanța rugăciunii, dar și despre valoarea bisericii, unde persoanele deţinute au posibilitatea să se roage pentru iertare de păcate.

În semn de recunoștință, pentru activitatea sârguincioasă, ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat cu înalte distincții bisericești angajaţi ai sistemului administrației penitenciare.

De asemenea, directorul ANP l-a menționat pe preotul capelan al bisericii de pe teritoriul instituţiei de detenţie cu Crucea „Pentru Merit” a ANP, clasa II.

Sfințirea unei biserici constituie una din cele mai emoţionante evenimente religioase, această oficiere este cea mai impresionantă şi plină de semnificaţii, agonisind clipe cereşti în sufletele participanţilor.

Reeducarea şi resocializarea persoanelor din detenţie este scopul primordial al colaborării ANP cu Biserica Ortodoxă din Moldova, iar educarea prin religie constituie puntea prin care se poate atinge.

cu referire la Serviciul mass-media al ANP, http://www.anp.gov.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com